Over het boek

Netwerken is de katalysator van de economie. Elke euro die in netwerken wordt gestopt, levert het tienvoudige op in het economische verkeer. Ondanks de opkomst van de Nieuwe Media zullen fysieke bijeenkomsten nooit verdwijnen. ‘90% of success is just showing up’.

Auteur Ben Gosman gaat in dit boek in op dit fenomeen. Ook gaat hij in op de kern van een Event: de Off Stage Experience. Niet de performance On Stage bepaalt het succes van een Event, maar de beleving van de bezoeker Off Stage, en die is niet te regisseren. ‘De tafelgoochelaar vermaakt niet het publiek; het publiek vermaakt zich met de tafelgoochelaar.’

De ziel van Events verandert. In Nederland hebben we de top bereikt van de behoeftepiramide van Maslow. Leven in het penthouse van Maslow leidt tot een aantal bijverschijnselen, zoals spijtminimalisatie, autisme, sociaal exhibitionisme, en meningsincontinentie. Nederlanders grijpen alles aan om een feestje te vieren, zelfs een teleurstelling. De ziel heeft plaatsgemaakt voor de zaligheid.